Csonka vers :)

Idézetek, zenék, hírek és életem kulisszái

 

Üdv kedves idegen! Térképet nem adhatok, viszont egy tanácsot igen, mosolyogva indulj neki. :)

Amit a blogról tudni kell, hogy 2012. február 6. jött létre és minden ami benne van számomra nagyon értékes. Többnyire idézeteket, videókat, híreket és életem apró mozzanatait olvashatjátok itt. Amit pedig rólam tudni kell, Csabának hívnak és 1996. tavaszán láttam meg a napvilágot és eléggé introvertált személyiség vagyok. Pár éve önkénteskedek a Vöröskeresztnél és az a hobbim is illetve a blogolás, filmezés és olvasás. Remélem, ha már erre látogattál akkor tetszik is a blog és szivesen olvasod minden egyes bejegyzésem.

 

Nap képe:

 

 

Kövess... ♥:

szombat, április 26, 2014 Posztolta Csacc96 13:10

 

Sziasztok :) Április 26-ot írunk és amit erről a napról tudni kell, hogy ma kezdődnek el a Szent György Napok, pontosabban pár óra múlva Illényi Katicával kezdődik a nyítókoncert. A szervezők részéről, már mi önkéntesek a beosztást is megkaptuk és holnap fogom átvenni a kártyát és hivatalosan is Szent György Napi önkéntes leszek. Holnap kezdem evel együtt a munkát is. Kedden pedig elsősegély verseny amit alig várok, a hétvégéről ne is beszélve.

 

szerda, április 23, 2014 Posztolta Csacc96 19:12

 

Újra találka

 

Tegnap délután Szent György Napos megbeszélésre mentem a Ganessa vendéglőbe és ott találkoztam rég nem látott arcokkal. Bemutatkóztunk az újaknak és átbeszéltük a közeledő városnapok mozzanatait. A gyűlésen jelen volt Dancs Zsolt is, a Szent György Napok programigazgatója illetve Grubisics Levente a fesztiváligazgató. Kicsit meglepődtem azon mondjuk, hogy már első gyülésen volt az asztalon víz, cola és fanta. Szabadon fogyaszhattunk bármit, pizzát is rendeltek a szervezők számunkra. Ahogy a gyülés véget ért rohantam is Olivérrel együtt a Vöröskeresztes gyülésre ahol úgyancsak a városnapokról eset szó. Későn értem haza eléggé, Olivérnél megvártam míg eláll az eső, majd Bernivel találkoztam, mert nála hagytam a kulcsom és még ketten sétáltunk is az újnegyedbe illetve megbeszéltük a ránk várró feladatot a kúlturális héten és a fesztivál hétvégéjén. Reggel pedig már készülődtem suliba és délbe ismét Bernivel volt találkám, az uticélunk pedig a Városimázs iroda volt, ahol elvettük a programfüzeteket, hogy a héten illetve jövőhéten árulhassuk. Frankó, meg minden csak a végére hulla fáradt leszek, de legalább jól fogom érezni magam.

kedd, április 22, 2014 Posztolta Csacc96 12:01

Utolsó nap a húsvéti vakációból

Hamar eltelt şcoala altfel hét, de főként ez a röpke egy hét ami a húsvéti vakáció volt. Tegnap Húsvét hétfőjén nem keltem túl korán, szinte délig filmeztem és lustálkodtam. Délbe Olivérrel kibicikliztünk Sugásfürdőre és ott találkoztam a kiránduló nagycsaláddal is. Szedtünk mentát, majd haza fele vettük az irányt Olival. Délután feljött Olivér és teraszon üldögélve és beszélgetve gondoltunk egyet és kimentünk a tetőre, majd felhívtuk Hunit is és csináltunk pár panoráma képet. Este nem voltam sehol és ma se hiszem, hogy megyek bárhova is, nagyon rossz idő van. Ráadásul holnap suli kezdés, még szerencse május első két napja meglesz adva, ami azért is csúcs szuper, mert Szent György Napok lesznek akkor.


hétfő, április 21, 2014 Posztolta Csacc96 10:14

 

5 nap 7 óra 50 perc és kezdődik...

http://www.szentgyorgynapok.sepsiszentgyorgyinfo.ro/

 


szombat, április 19, 2014 Posztolta Csacc96 18:51

 

A NAGY hétvége...

 

Nem szeretem a húsvéti hagyományokat, sokkal inkább a bibliai része miatt nagy nap a mai illetve az egész ünnep. De ez a bejegyzés nem a történetről fog szólni. Idén elöző évekhez hasonlóan továbbra sem tervezem Húsvét hétfőjén a locsolkodást. A tervem, hogy aznap kirándulni menjek vagy ha nem is akkor begúbozzak a szobámba és sorozatokat nézzek. Eléggé megkergültem mostanába hisz egyszerre három sorozatot nézek jelenleg. Korábban ezt sose műveltem el. Ami most leköt az a Walking Dead, Big Bang Theory és a Modern Family. Nagyon jó sorozatok, mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg. Csak ne úgy, mint én. Én reggel belekezdek és este bambán kelek el a képernyő elől. Tudom nem egézséges egésznap filmezni de kiborulásomat csak ez könnyiti meg, melyről senkinek nem beszélek. [...] Ma bevettek a Szent György Napok szervezőcsapatába, melynek örültem, hisz egy hét és kezdődnek a városnapok. Ezenkívül szerdán kezdődik a suli amit persze nem nagyon várok, de reménykedek, hogy most kicsit laza lesz a tanulás a május.1 illetve a városnapok közelettével. De evel zárnám is a kósza sorokat és megjárom magam, eléggé elált minden, hogy dél óta itt gubbasztok a gép előtt. Mindenkinek minden jót és Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok. Csajoknak sok locsolót, fiúknak sok piros tojást és zsebpénzt a krapekoknak. Na sziasztok :D

 


péntek, április 18, 2014 Posztolta Csacc96 16:29

 

Levél

 

Sziasztok :) Már Sepsiszentgyörgyről jelentkezek és igazándiból nem is magamról szeretnék most irdogálni sokkal jobban egyik ismerősőmről és, hogy köszönetet mondjak neki. Ma délután elküldőtt anyukám az üzletbe, hogy vegyek ezt meg azt a közelgő ünnepre. Haza fele jövet találkoztam egy rég nem látott ismerősőmmel aki nagyon siettet valahová mégis kezetnyújtott és kellemes ünnepet kívánt, közbe pedig egy borítékot nyomott a kezembe. Nagyon meglepődtem mi lehet a borítékba, meghogy mirefel kaptam. Mikor hazaértem és elvolvastam rájöttem. Úgyanis a boríték egy lapot rejtett melyen ez a szöveg állt:

Egy forgalmas reggelen egy nővérke a sürgősségi rendelőben leültetett egy idősebb úriembert, aki azért jött, hogy varratokat szedjenek ki a kezéből. A férfi ezt mondta: "Nővérke, én sietek. Egy óra múlva fontos találkozóm van." A sor előtte nagyon lassan haladt, és ő egyre aggodalmasabban nézte az óráját. A nővér tudta, hogy így semmi esélye, hogy odaérjen a találkozóra, ezért beengedte a vizsgálóba, ellenőrizte általános állapotát, és megnézte a sebét. Látta, hogy a seb szépen gyógyult, ezért az orvossal megbeszélve a helyzetet, engedélyt kapott arra, hogy eltávolítsa a varratokat, és új kötést tegyen a sebre. Megkérdezte a férfitől: "Egy másik orvoshoz siet megbeszélt időpontra?" Az idős úr így felelt: "Nem, a feleségemhez megyek az idősek otthonába, hogy együtt reggelizzünk." A nővér a felesége állapotáról érdeklődött, és megtudta, hogy Alzheimer-kórban szenved. "Zokon fogja venni, ha nem ér oda idejében?" A férfi erre azt mondta, hogy a felesége már öt éve fel sem ismeri. A nővér csodálkozva kérdezte: "És ön mégis minden reggel meglátogatja, akkor is, ha ő nem is tudja, hogy kicsoda ön?" Az idős ember elmosolyodott, megveregette a nővérke kezét, és így felelt: "Ó igen. Ő nem tudja, hogy én ki vagyok, de én tudom, hogy ő ki !"

Ez az ember egész életében a feleségétől kapta a kisugárzott szeretetét vissza. Ám akkor sem hagyta ott őt, amikor az már erre nem volt képes. Légy kitartó és sugározz TE is szeretetet. Mindenkinek. Légy fénysugár borús napokon. És előbb-utóbb visszakapod! :)

 

Nos ez ált a szövegben ami engem nagyon meglepett és ezt a jótanácsot gyakrabban alkalmazni fogom, mint eddig tettem. Nagyon szépen köszönöm Izsák Arnold Róbert.

csütörtök, április 17, 2014 Posztolta Csacc96 17:06

 

Sziasztok ismét, most Csíkszereda városából jelentkezek a Sapientia egyetem bentlakásáról. Eléggé fáradt vagyok ami azt illeti, ma korán kellett, hogy keljek hisz reggel hajnalice hétkor indult a vonat és azzal jöttem ide, igaz kicsit agyfaszt kaptam indulás előtt, mert az utitársam, Molnár Andrea hét előtt két percel ért az állomásra. Szerencse már jóval a vonat beérkezése előtt én megvettem a jegyemet és kimentem a kettes vágány pályaudvarára. Úgy volt, hogy haza is együtt fogunk utazni Andival, de én végül itt alszok a testvéremnél a szobába és csak reggel megyünk haza. Most jelenleg orán van, szóval gondoltam irdogálok egyet ide ebbe a borús, rideg unalmas délutánon. Holnapi nap forgatni fogunk Lehellel és Pipával a közös blogunkra egy kis videót melyben elmondjuk mi is történk velünk a napokba és egy új fejezetet nyittunk, hisz eddig az volt a hírsaláta, hogy leállunk és abbahagyjuk a közös blogunkat, egy kisebb balhé végett. Hétvégén valószínü nem nagyon megyek sehova, otthon fogok punnyadni, legfeljebb ha szép idő lesz térek egyet kerékpárral. Ám a héten nem sok izgalmas dolog történt velem és szerintem ez így is fog zárulni. Ma egyébként voltunk Timivel itt Csíkba a Kauflandba és a Chicken's-be ebédeltünk ami egy gyorsétterem. Evel búcsúznék is és egyet kávézok, holnap otthonról fogok jelentkezni és rakok idézeteket is. Sziasztok pajtások :P.

 


kedd, április 15, 2014 Posztolta Csacc96 10:56
Pálinkás jó reggelt mindenkinek !!! Április.15. írunk és ezen a napon 59 évvel ezelőtt nyílt meg az első Mc.Donald's Illionis államban és úgyancsak ezen a napon született Leonardo da Vinci 1452-ben. Na de ne csak a történelemről írjak inkább erről a hétről és, hogy vakáció van. A hétvégén többnyire filmeztem és nem nagyon mozdultam ki a házból, mert rossz idő is volt. Tegnap kimerészkedtem kerékpározni egyik kedves barátommal Olivérrel és elmentünk a gyümölcsösbe, szedtünk csihányt és borsmentát, melynek latin neve Mentha piperita ezt tegnap tanultam Olivértől. Mikor mentünk hazafele elkapott az eső és eléggé megvert bennünket. Olivérnél megszáradtam valamennyire majd pedig hazajöttem abba a tudatba, hogy ma ismét tekerünk egyet Illyefalva fele. Sajnos rossz idő véget nem jött össze, mert ha vakáció van akkor mindig szar idő van. Na de ezt nevezik Murphy törvényének. Ma tehát ismét filmezni fogok itthon és délbe pedig anyuval elmegyek vásárolni. Ám délre meg kell írjak egy román fogalmazást is, na de az is mikor lesz meg nem tudom.

hétfő, április 14, 2014 Posztolta Csacc96 09:27

 

Ha egy poharat becsomagolnak, ráírják, törékeny. De az ember törékeny voltára senki sem figyel.

 


vasárnap, április 13, 2014 Posztolta Csacc96 21:13

 

Elcsesztem szerelmet, elhajtottam sok barátot,
Elbuktam sok csatát meg harcot, de mégis kiállok
Megaláztak, megvertek, az álmom lebeg előttem
És vérző fejjel magányomban sem lehettem erőtlen
Felállok akkor is, összetörhetsz, de nem török meg
A rossz emlékek hajtanak, ahogy az évek tovább pörögnek
Megtanítanak arra, minden lépés más irányba visz
De a poros lábnyom előtt végig kell járnod a sáron is
Nem adnak semmit ingyen, harcolok míg élek,
De inkább kétszer szenvedjek, minthogy rossz útra lépjek.

[...]

Hibázok majd én is, hogy a rossz irányt megjelöljem
De nem nézek majd úgy tükörbe, hogy magamat szembeköpjem
Nem adnak semmit ingyen, harcolok míg élek
De inkább kétszer szenvedjek, minthogy rossz útra lépjek

 


vasárnap, április 13, 2014 Posztolta Csacc96 18:34

 

Újdonság...

Nem menekülök el

 

vasárnap, április 13, 2014 Posztolta Csacc96 18:14

 

12 nap és...

 


vasárnap, április 13, 2014 Posztolta Csacc96 17:00

 

Képzeld el azt is, hogy a hittel
és ezt komolyan mondom, hidd el!
Elérhetsz bármit, segíthetsz bárkin,
csak Te Uram el ne hagyj minket!
Képzeld el másképp, hogy a szóval
építhetsz és nem rombolhatsz!

 


vasárnap, április 13, 2014 Posztolta Csacc96 12:50

 

Az ember véges számú traumát tud elviselni, aztán kimegy az utcára üvölteni.

 


vasárnap, április 13, 2014 Posztolta Csacc96 12:46

 

Tedd láthatóvá azt, ami nélküled minden bizonnyal nem lenne látható.

 


péntek, április 11, 2014 Posztolta Csacc96 08:44

 

péntek, április 11, 2014 Posztolta Csacc96 08:27

 

-Vannak barátai?
-Miért?
-Szerezzen! Ugyanis nem harcolhat mindig mindenki ellen segítség nélkül.

 


csütörtök, április 10, 2014 Posztolta Csacc96 14:46

 

Marosvásárhelyi egyetem látogatás

 

Şcoala altfel héten Marosvásárhelyen egyetemeket látogattunk meg az osztályal és a mikós XI.A osztályal. Hétfőn reggel 8-kor volt az indulás a Tamási Áron színházzal szemben levő parkolótól. Első úticélunk Segessvár volt. Ott megnéztük a várat, a német iskolát és a város régi negyedét. Útunkat folytatva elértünk Marosvásárhelyre a Bod Péter diakónia központba ahol kicsit kihevertük az utazást és berendezkedett mindenki lakótársaival a szobába. Én Csongival és Hubával kerültem egy légtérbe. A szobák egyébként nagyon szépek, felszereltek és barátságosak voltak. Volt egy kis terasza is, de aminek mi örültünk az sokkal inkább az ingyen wifi és a tv volt. Ahogy elrendezkedtünk és megpihentünk átmentünk más osztálytársaink, barátaink szobáiba és szétnéztünk mindenhol és megismertük kicsit jobban a környezetünket. Miután már feltérképeztünk mindent ellátogattunk a Művészeti Egyetemre és ott betekintést tettünk pár terembe, tv studiókba, riporter szobákba, Studió színházba és még hangszigetelő szobába is. Miután már jól szétnéztünk és a dékán is megtartotta a beszédét számunkra a csapatunkat két felé osztották és egyik fele színházpróba órára tett betekintést és a többiek pedig beszéd technika órán voltak. Én az utóbbihóz tartoztam ahol a tanárnő nagyon kedves volt. Végigpuszilta a fél társaságot és tictac-al kínált bennünket illetve elég vicces dolgokat mondott amivel sikerült is lefárasztania. Ahogy lejártak az órákra való látogatásunk a szálláshelyünkre tértünk vissza és ott estebédeltünk úgymond. Nagyon finom kaja volt; Zöldséglevessel, krumplipürével és hússal illetve citromszelettel vártak bennünket vissza az egyetemről. Ahogy befejeztük a kajálást ismét volt egy kis pihenés és készülődés, hisz este színházba mentünk. A darab címe "Szeretik a banánt, elvtársak?" volt. Sebestyén Aba monológot mondott Veress Robert személyében. Kommunizmus, meg Ceauşescu rendeszer volt a főtémája az előadásnak. Ahogy vége lett kaptunk szabadidőt és a központba mindenki kedvére mehetett bármerre. Én Izával és Abival sétálgattam. Felnéztünk a Maroş Mallba, csináltunk képeket voltunk a Mc.Donald's-ba és beszélgettünk. Ezt követve volt a takarodó és az alvás. A két szobatársam átmentek más szobába bulizni így én kénytelen voltam egyedül a szobába maradni ezért Abiék szobájába mentem és a csajokkal filmeztünk. Nem néztük végig, mert elálmosodtunk és én végül Abigéllel aludtam, hisz a szobánk kulcsa nem volt nálam és Hubát illetve Csongit se akartam zavarni az éjjeli órákban. Nem aludtam valami mélyen így hajnalba felkeltem és a fiúkat felköltve sikerült visszamenjek az 56-os szobába ahol "laktam". Akkor végkép elaludtam, de már hatkor kelt is a banda és megreggeliztünk az ebédlőbe, teáztunk majd pedig később a banda egyik fele az UMF-re a másik fele pedig Koronkára a Sapientiára ment. Én a szapira mentem. Ott útbaigazitást kaptunk minden szakról nekem a legjobban a Mechatronika és a környezetmérnőki tetszett így be is mentem egy rovartan órára. Kaptunk tájékoztató könyvecskét és programfüzetet és a gépészmérnőki hallgatóktól kulcstartót is, melyet ők készítettek. Ezek mellett pedig egy ingyenes kaja jegyet és ott a Sapientia ebédlőjében kajálhattunk. Ott is finom ételt szolgáltak fel akárcsak a Diakónia központba. Ám a Sapientián mindenki nagyon barátságosan fogadott benünket, bemutatták a könyvtárat, lelátot és még a büfébe is aranyosak voltak. Ott volt egy csocsó asztal is, ami mellett egy fél órát el is üttünk. Ahogy kijöttünk ismét volt szabadidőnk a központba és utánna elsétáltunk mindannyian az orvosi illetve a fogorvosi egyetemre. Na ott volt minden, ami eddig hiányzott. Boncterembe tettünk betekintést, anatómiai múzeumba és még a fogorvosi egyetemnél bemutatót is tartottak nekünk, bár ott már nem sok mindenki volt szellemileg aktív, eléggé fáradt volt a csapat nagy része így, ahogy vége lett jöttünk is hazafele és egyetlen egyszer álltunk meg visszafele mégpedig a Mol benzinkútnál Seggesváron. Este tíz körül értünk be a városba és én, Iza és Abi az illyefalvi letérőnél le is száltunk a búszról. Nagyon jól telt és nem bántam meg, hogy elmentem még ha izomlázzam is volt hazaérve. Tegnapi nap egésznap punnyadtam és tévét néztem ma pedig már suliba is elmentem és együtt közösen az osztállyal kitakaritóttunk, földet felmostuk és sepregettünk, illetve elsősegély bemutatót tartott Pestya a Máltától melyre elmentünk a kilencedikesekkel.

 


vasárnap, április 6, 2014 Posztolta Csacc96 15:23

 

Készülődés, irány a nagyváros

 

Nem is volt, olyan rég, hogy írtam csupán két nappal ezelőtt de azóta történt velem egy pár dolog. Tegnap délután Szotyorban voltam a keresztszüleimnél és keresztapumtól vettem egy biciklit, ami már egy hete félre is volt nekem rakva. Azonban ezt a biciklit ma kaptam meg, keresztanyum behozta kocsival a városba csak én utánna kellett menjek az állomásra. Olivérrel voltam és amiután elvettük a kerékpáromat egyenes hozzá mentünk és filmeztünk. Ezt követve pedig kibicajoztunk a gyümölcsösbe és ott Zitával is összefuttunk. Nem rég értem haza és készülődök, holnap ugyanis irány Marosvásárhely és majd csak kedd este érek haza. Oda az osztályal megyek illetve a XI.A osztályal és osztályfőnökőkkel. A jövőhéten şcoala altfel program van így ennek keretén belül meglátogassuk a szini egyetemet, orvosi egyetemet és a Sapientiát ami persze Maros külvárosában, Koronkában található meg. Már nagyon várom, remélem emlékezetes lesz. Ha csak tudok akkor készítek képeket és pár nap múlva fel is fogom tenni a blogra is. Szerdai nap semmi program, szerencse így lesz időm kipihenni a marosi utazást. Csütörtökön filmezős és elsősegély nap lesz és pénteken pedig ismét egy kirándulás, azonban az már a közelben lesz, Sugásfürdőn. Evel zárnám is a mondanivalóm, mindenkinek egy klassz hetet kívánok és ajánlom mindenki mozduljon ki otthonról, mert nagyon jó idő van. Én már ma kibicikliztem magam szóval délután csomagolni és aludni fogok. Sziasztok :)

 


péntek, április 4, 2014 Posztolta Csacc96 16:14

 

18 év és a spanyol nyelvel való megbirkózásom


Sziasztok, tegnap születésnapom napján nem volt időm írni, de most pótolom. Este Backstagebe voltam a barátaimmal megtartani a szülinapom. Nem voltunk valami sokan de nem is az volt a lényeg. Akik számomra fontosak azok jelen voltak. Kari, Malac és Andi barátjai is benézet a Backstagebe boldog szülinapot kívánni. Andi barátjától aki egyébként spanyol, tanultam pár szót, mondatot. A kedvencem amit meg is jegyeztem az az, hogy Hogy hívnak? ami spanyolul cómo te llamas?, amit úgy kell ejteni, hogy komó te jámász?. Elég érdekes egy nyelv de nekem nagyon tetszik.

 


szerda, április 2, 2014 Posztolta Csacc96 22:10

 

Annyi minden történt...


Huha, nehéz írni minderről, ebben a pillanatban úgy érzem magam, mint szilveszter előtt egy nappal. Holnap vége egy korszaknak az életemnek, mégpedig egyik legfontosabbnak a gyermekkoromnak. A különbség csak az, hogy szilveszter minden évben megismétlődik ez pedig nem. De, ha meg is ismétlődne mindez ami eddig pont így történne ha rajtam múlna. Hiszen szükségem volt azokra a tapasztalatokra amit eddig átéltem, csalódásokra, barátokra, fontos leckékre, ellenségekre, kapcsolatokra, szeretetre és ami a legfontosabb a hit, ami ezután is megfog maradni az életemben. Köszönöm azoknak az embereknek akik oktattak, szidtak vagy épp irányitották az útamat. Hisz nélkülük nem itt lennék ahol most vagyok. Most azonban tele álmokkal, célokkal lépek ki úgymond a felnőtt életembe. Nem félek sokkal inkább bízok és hiszek magamba. Elég mozgalmas és frappáns gyerekkorom volt azt hiszem. Voltak benne bizarr, furmányos, felhőtlen, elégikus, csüggedt, rideg, melankólikus, apatikus, távolságtartó, eszetlen, elszánt, hősies, merész és még sok más jelenetek, pillanatok. Holnap már egy új emberként fogok ébredni reggel azaz elméletileg de én inkább megmaradok egy bohókás, életvidám és emberséges személynek. Hisz kik szeretnek így szeretnek és én nem másképp. Evel zárnám is soraimat és aludjatok jól. Sziasztok :)

 


kedd, április 1, 2014 Posztolta Csacc96 20:47

 

♥♥♥

 


kedd, április 1, 2014 Posztolta Csacc96 20:44

 

11. Egy dal ami egy barátomra emlékeztet.

(Lehel ez a mi számunk :D)

 


 


kedd, április 1, 2014 Posztolta Csacc96 20:40

 

Szép jó estét mindenkinek, gondoltam ismét írok, hisz a mai nap van a bolondok napja. Azonkívűl, hogy a suliba lazaság volt és a tanárság is viccesen kezelte a hülye gyerekeket nem történt jelentősen semmi szivatásos, bolondos helyzet, legalábbis ami engem ért volna. Bár Leheltől és Pipától megtudtam, hogy terhesek tőlem, nos ez fura egy helyzet de ez a nap már csak ilyen. Egyedül a közgáz óra volt normálisan megtartva meg az osztályfőnöki. Román órán büfébe kávézgattunk, lelkinevelés órán játszodtunk, torna órán punnyadtunk legalábbis én és Áci és magyar órán beszélgettünk. Délután jelentősen nem csináltam semmit amit kicsit utólag bánok is, hisz holnap ha minden igaz felmérőt írok németből de fő, ha már a Református Kollégiumba vagyok Isten kisegit. Egyébként ezt nem viccként, teljesen komolyan mondom, napról napra azt érzem, hogy Isten közelebb van hozzám és ha bármi ami rossz kezdem úgy felfogni, hogy egy terelgetés a jó út fele. Eléggé hepe-hupás az út, amit most "járok" de tudom, hogy a legvégén ott a célegyenes. Őszinte legyek, talán az segített, hogy megváltoztam. Nem tudom mi ez, talán 18 éves fejjel azaz nagykorúként, reálisan látom a világot. Sok embert elveszítettem ebbe a 2014-es esztendőbe már most is, de örülök annak, hogy jobb embereket kaptam azaz megismerhettem talán kicsit jobban, olyan embereket akikre eddig rá se néztem és nem is beszélgettem velük és már évek óta ismerem őket illetve köszönő viszonyba vagyunk. Ilyen egy kedves volt osztálytársam illetve a mostani padtársam. Furcsa még leírni is de méginkább kimondani, ha valakivel felhozódik a téma de nem volt három hónapja egy kapcsolatom se, noha régebb egy hetet se bírtam ki barátnő nélkül. Én örülök, hogy most szingli vagyok, hisz érzem azt ez az év vagy a közeljövő megadja nekem azt a személyt, kit minden kapcsolatba kerestem. Ám lehet másnak is már feltünt, hogy kicsit antiszociál lettem az utóbbi időbe, nos az tény és való, hogy közösségi oldalakon rengeteg ismerőst töröltem és képet magamról de egyébként jól megvagyok azokkal a személyekkel akikkel mindennap beszélhetek, nevethetek, sírhatok és bármi, mert ők a barátaim. Név szerint Andi, Iza, Abigél, Berni, Olivér, Ágota-Beáta, Lehel és Alpár. Ők nem lennének akkor valóban lehetne azt hinni, hogy antiszociál vagyok, most kicsit megviselt, hogy több ellenségem lett a kelleténél de mindaddig leszarom őket, amíg itt vannak azok akikre bármikor számíthatok. Most vasárnap pedig arra jöttem rá, hogy kik azok a rokonaim kik imádnivalóak és eljöttek a 18 éves születésnapi ünnepségemre. Nem az ajándék volt számomra a lényeg és nem is a pénz amit fehér borítékokba vettem át sorra, hanem az, hogy együtt lehetett a nagycsalád és mindenki itt volt akire számítottam és szeretek. Ám külön a barátokkal is megfogom tartani csütörtökön, hisz egyszer 18 éves az ember. Nos ma épp eleget írtam, szóval befejezem a mondanivalómat és további kellemes estét kívánok minden olvasónak és további kellemes hetet. Sziasztok =)

 


kedd, április 1, 2014 Posztolta Csacc96 19:09

 

Kihallgatták a trikolórral pózoló román fiú fenyegetőit

 

Hat háromszéki fiatalt vizsgál a rendőrség, mivel Facebookon megfenyegették a magyar nemzeti ünnepen román trikolórral pózoló sepsiszentgyörgyi fiút. Mint arról beszámoltunk, két hete tett panaszt az a román diák, aki március 15-én, Sepsiszentgyörgyön román trikolórral pózolt, miközben a háttérben a magyarok ünnepeltek.

A fotót megosztotta a Facebookon, ami hatalmas vitát váltott ki a közösségi oldalon, a román fiú több száz bátorító üzenetet és halálos fenyegetést is kapott. Több magyar kommentelő veréssel fenyegette meg a román tinédzsert.

Kovászna megye rendőrparancsnoka, Ion Popa keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a számítógépek IP címe alapján azonosították a hat fenyegetőt. A 15 és 21 év közti fiatalokat kihallgatták, mindannyian elismerték tettüket, mutatott rá a rendőrparancsnok. Hozzátette: a nyomozati anyagot az ügyészségre továbbították, az dönt majd a vádemelésről. A fenyegetőzők törvény szerint három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetéssel vagy pénzbírsággal sújthatóak.

Forrás: Maszol.ro