Csonka vers :)

Idézetek, zenék, hírek és életem kulisszái

 

Üdv kedves idegen! Térképet nem adhatok, viszont egy tanácsot igen, mosolyogva indulj neki. :)

Amit a blogról tudni kell, hogy 2012. február 6. jött létre és minden ami benne van számomra nagyon értékes. Többnyire idézeteket, videókat, híreket és életem apró mozzanatait olvashatjátok itt. Amit pedig rólam tudni kell, Csabának hívnak és 1996. tavaszán láttam meg a napvilágot és eléggé introvertált személyiség vagyok. Pár éve önkénteskedek a Vöröskeresztnél és az a hobbim is illetve a blogolás, filmezés és olvasás. Remélem, ha már erre látogattál akkor tetszik is a blog és szivesen olvasod minden egyes bejegyzésem.

 

Nap képe:

 

 

Kövess... ♥:

szerda, október 30, 2013 Posztolta Csacc96 06:03

 

Boldog Születésnapot Édesanyám  !!!

 

Megköszönném, de nem lehet,
Mióta megszülettem itt vagy Velem.
Először Te mosolyogtál a szemembe
Éjjeleken vigasztaltál, sok-sok szeretettel.

Megköszönném, de nem lehet,
Óvó tekintetteddel kísérted, minden léptemet.
Nem múlt el nap, nem múlt el pillanat,
Szemem sarkában mindig láttalak.

Az első szavam, az első léptem csak a Tied, 
S még kamaszként is gyakran megöleltelek. 
Ha visszanézek eddigi életutamon, 
Minden állomáson ott vagy valahol. 

Mindig jó voltál, mindig szerettél, 
Feltételek nélkül öleltél, öleltél. 
Feláldoztál mindent, csak hogy boldog legyek, 
Megköszönném ezerszer, de nem lehet. 

Az égnek hálát adok, letérdelek eléd, 
Hogy ilyen csodálatos anyát adott nekem az ég. 
Szerető karommal még mindig ölellek Téged, 
Óvó tekintettemmel szeretlek, vigyázlak, féltelek míg élek.

 


szombat, október 26, 2013 Posztolta Csacc96 15:04

 

Kell egy hang, ami bármikor megnyugtat, egy arc, ami mosolyra fakaszt egy szörnyen borzasztó nap után, egy tekintet, ami elfeledtet mindent, és emlékeztet arra, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy mellettem van, és biztosít arról, hogy itt bizony minden rendben lesz, ha fene fenét eszik, akkor is, mert olyan nincs, hogy együtt ne menne. Apróságokra vágyom, mégis a legnehezebben elérhető dolgok ezek.

 


szombat, október 26, 2013 Posztolta Csacc96 14:50

 

szombat, október 26, 2013 Posztolta Csacc96 00:30

 

Fránya hétvége...

 

Nos, azt se tudom igazából hol kezdjem. A pénteki nap nem épp a legszuperebbül sikerült. Suli után Olivérrel elmentünk az inkubátorházba egy elégé érdekes előadásra aminek a címe a Csontritkulás volt. Ekkor még jónak ígérkezett minden sőt ezek után is jól megvoltam annak ellenére, hogy fél órát vártam Zsanettre. Rá pár percre már Bogival is összesuvadtunk és biza már ő akkor nem volt valami fényesen főleg amikor elmesélte mit élt át tegnap este ki voltam teljesen akadva. Sétáltunk elégé sokat s próbáltam vigasztalni mikor már kettesbe voltunk, hogy minden rendbe fog jönni és ne keseredjen el, legyen erős és ne válaljon magára túl sokat, mert egy idő után nem fogja bírni s összeesik. Persze ő arról híres, hogy hatalmas szíve van s azon segít akin csak egyszer tud és van alkalma. Hazafele elég sokat gondolkoztam s kicsit bele is éltem magam a helyzetébe és rögtön írtam sms-t a nővéremnek. Hazaérve pedig látván anyukámat, hogy ki van akadva a torta miatt amit elválalt elég rossz volt és így segítettem neki s közösen a konyhát kinyaltuk de végül a torta csaknem lett meg teljes egészébe, mert a díszitést többször is levette. Na ezt osztán ténleg senkinek se kívánom s mintha előre látnám holnap hisztisen fogok kelni pláne, hogy korán reggel Olivérhez kell duvadjak utánna Őrkős megbeszélésre a központba s még mindezek után a délelőtt folyamán elsősegélyezni a sportcsarnokban. Délután úgy néz ki megyek Animációs s rajz világ napra a Lábas-házba. De még megválik. Most azt hiszem lassan én is lefekszek s kipihenem e napnak fáradalmait. Legyetek jók s álmodjatok szépeket sziasztok :) !!!

 


csütörtök, október 24, 2013 Posztolta Csacc96 18:09

 

Szobám a csöndé.
Kiabálnak agyamban
gondolataim.

 

 

Kiborító egy nap a mai... A legrosszabb benne talán még is az, hogy nincs kinek elmondjam. Nem rég értem haza és muszáj, hogy írjak mert egyszerüen meg bolondulok, nos a helyzet az, hogy igazából nem kiírni hanem inkább terelni szeretném a gondolataimat s a magányt ami most engem gyötör. A fenti képen lévő édes finom dolgokat épp most nassolom és úgy érzem kezdek helyre jönni. A baj talán az, hogy még se német házit se csináltam és jó formán a holnapi napra semmiből se készültem. Nem rég hívott Lehel és megkérdezte mi a helyzet velem, hogy facebookon posztolom a magányos idézeteket. Feldobta a kedvem igazából nem beszéltünk többet pár percnél de ő legalább gondolt rám és szánt időt, hogy meg kérdezze mi a baj. Hjajj.. nem sírni akarok csak jó érezni néha, hogy az ilyen barátok egybe tartanak s nem engedik, hogy teljesen magam alatt legyek. Ma úgy egyébként mindenkivel összekaptam kicsit elöszőr Zsanettel volt egy félreértésem amit szerencse sikerült tisztáznunk de osztán ez a Robi kikészit idegileg. Nem is értem miért írtam neki vissza facebookon. Igazából nem haragszom rá s ezt szerintem ő is nagyon jó tudja de annyira ki tud akasztani a marhaságaival. Na de semmi gond Csabika mindent lerendez és próbál nem kikelni a képéből, mert nem szokása. Most pedig olyan érzésem van mint akit fejbe vágtak volna és ír csak ír és ír mert ez az ami lenyugtassa a zürős napjait. Imádok monológot írni. Most jut eszembe egyébként magyarból pont egy monológot kell írjak jövőhétre, csak persze nem a magányról hanem a szerelemről. Na ez az a dolog amiben sose hittem s szerintem nem is létezik. Holnap talán jobban kelek és remélem németből se én kerülök sorra, hogy feleljek, mert akkor ténleg agyfaszt kapok és délután alig várom már, hogy megölelhessem a barátnőmet. Mit meg nem adnék ha most itt lenne mellettem és beszélgethetnék vele. Pfuhaa.. még csak egyet kell aludjak és találkozunk, vasárnap estétől ezt várom. Talán ezért is telik ilyen hamar ez a hét. Elvégre most volt hétfő és reggel alig bírtam kikelni az ágyból és áhítatra menni. Na de túl vészeltem, holnaptól hétvége. Nem rég értem amugy haza úgyanis a Krisztus Király templómba kellett volna menjek egy előadásra de végül elmaradt, mert Olivér haza kellett, hogy menjen és én nem szerettem volna egyedül ott ülni. Húha mennyit tudok írni a semmiről ha ilyen egyedül érzem magam, de zárom is soraimat nem töltöm az oldalt kacattal inkább megyek fürödni és német házit írni mert az fontos :)). Jó éjszakát, sziasztok !!!

kedd, október 22, 2013 Posztolta Csacc96 16:35

 

Amikor fellobbant az első tűz, amikor elgurult az első kerék, amikor először kapott lángra az első gyufaszál, amikor először gyúlt ki az első izzó, amikor... És mennyi ilyen pillanat volt, ami megváltoztatta a világot. A pillanat, amikor valaki megálmodott valamit, vagy rájött valamire. Vagy a pillanat, amikor rád mosolygott Ő. Ami ugyanígy megváltoztatta a világot. A te világodat.
Az Ő mosolya.

 


kedd, október 22, 2013 Posztolta Csacc96 16:24

 

Zene evolúció :D

Nekem nagyon tetszik...

 

kedd, október 22, 2013 Posztolta Csacc96 16:09

 

Sziasztok :) A rövid eltávozásomat szeretném most igazolni, az a helyzet a gépem megint tönkre ment és csak ma tudta a szerelő megjavítani. Na de inkább belevágnék abba ami elmaradt, a csütörtöki nap csodás volt. Sok embert nem kellett kimenteni a földrengést szenvedett épületből, hiszen az egész mikós diák az udvaron várt mire oda értünk. Itt kezdődnek a problémák a szervezők részéről de nem is bánom legalább nem erőltettem meg magam s nem lett izomlázzam másnap. Tény és való nem így képzelte senki el mikor 9:15-kor megszólaltak a város szirénák. De mi ott voltunk és meg is dicsértek, hogy annak ellenére, hogy sokan nem voltak felvilágosítva mi is lesz ügyesek voltunk. Ezt követve a hétvégén nagyon nem mozdultam ki a házból csak vasárnap este. Azt az estét nem fogom elfelejteni illetve nem is akarom. Azt, hogy meddig is tart ez az újdonsült kapcsolat még nem tudom de nagyon örülök neki és legalább jól zárult a hét. Facebookra még nem szeretném kirakni mivel nem is szokásom és több lenne a kritika is, mint a jó kívánság. Úgyanis az illető hölgyemény a máltánál önkénteskedik én pedig úgye a vöröskeresztnél és ezt azt hiszem nem is kell, hogy folytassam. De csak ennyi baj legyen csak jól meglegyünk és szeressük egymást. :) Ezen a héten még nem nagyon történt velem semmi azaz elszántam magam a nyelvtanulásba nagyon komolyan. Már vettem két könyvet is az egyiknek a címe: Angol társalgási kézikönyv a másik pedig egy képesszótár amiben az adott tárgyat leírja angolul románul és magyarul. Jövőhéten pedig ha minden igaz kezdetét veszi a plusz román óra is Olivérrel együtt ha csak onnan is nem késünk el mint ma reggel köcsög kórus próbáról. Lassan azonban zárnám is soraimat és azt hiszem kicsit szétnézek mit is kell holnapra tanuljak, legyetek jók mindenkinek kellemes délutánt kívánok és estét :) !!!

 


szerda, október 16, 2013 Posztolta Csacc96 15:30

 

Tegnap előadás, holnap katasztrófa...

 

Ezzel a címmel kezdeném ezt a bejegyzést. Úgyanis tegnap színházba voltam és egy elégé érdekes előadást néztem meg aminek a címe Kárpáti Péter: Akárki. Nagyon tetszett főleg azért, mert sok apró részletet nem értettem majd a végére minden letisztult bennem és kicsit gondolatba is ejtett, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek persze +16 kórosztálynak. A katasztrófa része pedig a holnapi nap lesz, hiszen földrendés szímulálás lesz az egész városba amelyen a vöröskereszt is részt vesz. Ezenkivül együtt fogunk dolgozni a SMURD-al, tűzoltókkal, mentősőkkel, rendőrőkkel, máltásokkal, katonasággal és a megyei katasztrófa védelemmel. Ez a csapat pedig három kollégiumot kell kiüritsen. Szóval holnap suli helyet "életeket" mentünk mi önkéntesek, már nagyon várom. Ma pedig megyek felkészitőre is és gyülésre, hogy képbe legyek a holnapi nappal de szerintem benne leszünk az újságogba is és még fogok erről beszámolót írni. :) Most viszont zárom soraimat és ha lesz időm holnap jelentkezek. Sziasztok !!!

 


hétfő, október 14, 2013 Posztolta Csacc96 14:16

 

Élj úgy, mintha már másodszor élnél, és elsőre mindent a lehető legrosszabbul csináltál volna.

 


hétfő, október 14, 2013 Posztolta Csacc96 14:09

 

Minden hétköznapi embernek van egy nem hétköznapi története.

 


hétfő, október 14, 2013 Posztolta Csacc96 14:06

 

Feldobott érme,
Teljesen mindegy az, hogy fej vagy írás.
Az ösztön súgja,
Mutatja, merre viszi a sárgaköves útja.
Hullámvasút,
Fejetetejére állt a világ,
Akkor ott fent,
csillagporból lesz majd a ruhád.

 

 


vasárnap, október 13, 2013 Posztolta Csacc96 13:43

 

valahol tudjuk legbelül,
hogy lesz majd mindörökre szép,
de addig oly sok út vár ránk,
min járunk annyiféle képp'

van, aki szívvel
van, aki ésszel
van, aki mellett
sohase férsz el,
csak te légy,
ki láthatatlan tükröt tart

van, aki pont úgy
van, aki máshogy
van, aki mellett
hegyeket mászol
csak te légy,
ki láthatatlan tükröt tart elém

 


vasárnap, október 13, 2013 Posztolta Csacc96 13:35

 

Az az élet hazugság, amiben nem te vagy. Amiben nem te játszol, hanem az, akit látni akarnak, akire mások vágynak. Az mind kamu. Szükségtelen és idióta játszmák sorozata, ami nem vezet előre, sőt, eltolja tőled a valódi célt, a szükséges utat elvakítva visz oda, ahol sohasem lehetsz boldog.

 


vasárnap, október 13, 2013 Posztolta Csacc96 13:26

 

Mindenkinek adódik egy olyan pillanat az életében, amikor választás előtt áll. Amikor tudja, hogy lesz Előtte és Utána, és az a bizonyos pillanat a vízválasztó.

 


szombat, október 12, 2013 Posztolta Csacc96 13:26

 

szombat, október 12, 2013 Posztolta Csacc96 08:30

 

Jó Reggelt! Ismét egy új hétvége... hihetetlen, hogy telnek a hetek. Na de kezdjük a legelején, péntek volt tegnap és ami azt illeti alig vártam délbe kettőkor, hogy kicsengessenek. Mire azonban ez megtörtént volna elengedett félkor a tanár. Egyedül jöttem haza fele s közbe azon gondolkoztam mit is fogok csinálni otthon. Nem nagyon jutottam semmire pláne, hogy egyedül voltam itthon és mindenki más a családból délutános volt. Ezért 17:30-ra leballagtam a Vöröskereszthez és elmentem az Egymillió csillag a szegényekért rendezvényre ahol szokásosan híven akár csak tavajhóz képest vöröskeresztes egyenruhába vonultunk fel és gyertyát gyújtottunk mindannyian. Még kicsit álltunk ott és néztük, ahogyan égnek a gyertyák majd visszavonultunk a vöröskereszt épületébe és egy kisebb gyülést tartottunk. Mindezek után még késő este kimentem Robival beszélgetni mostmár civilbe és sétáltunk is egyet. Ma azt hiszem a tanulás napja lesz és megnézem miből is kellene készüljek hétfőre és az este még megválik, hogy hogy alakúl. De ez mellett ma még szeretnék ide is cirkálgatni szóval ma kicsit bepótólom a szeptemberi elmaradást is. :) Amíg ez megtörténne jó olvasgatást. Sziasztok !!!

 


szombat, október 12, 2013 Posztolta Csacc96 08:03

 

A zene magával ragad, és elfeledteti velem az otthoni gondokat. A zene az én drogom, az egyetlen dolog, ami elkábít.

 


péntek, október 11, 2013 Posztolta Csacc96 14:32

 

Most elmondom mid vagyok, mid nem neked.

Egy felebarát tűzön-vízen át,
vándor, aki benned él, de hallod-e szavát,
a korlát szab át, de akkor lát, nem hiteget,
tekintheted, mint saját istenedet,
még ha nem is ismered be,
ő a lelkiismereted, hisz

Mi más is lehetnék, csak csönd neked.

Néma hangsúly, hiába feng shui,
tudat alatt akkor is szúr,
veled együtt lélegzik, hát melyikőtök az úr?
Ép elmébe bújt lélek, csillog, mint a lazúr,
vigyáz rád, még mielőtt az ösztönöd elvadul.

 


péntek, október 11, 2013 Posztolta Csacc96 14:26

 

Folyt lüktetve a medrében a patak
Szél fésült meg és karcolt minden ág
Egy ösztönláng azt mondta: nincs már tovább
Csak felgyulladt, és rögtön elfújták
Nézd, hogy issza a gyökér be az esőt
Mint ottfelejtett ócska fürdőkád
Emlékezz, égjen beléd jól a kép
Kövessen, mint test az árnyékát.

 


péntek, október 11, 2013 Posztolta Csacc96 14:18

 

Azt hiszem, mindenki fejében van valahol hátul egy hordalékgyűjtő árok, amely stressz vagy bajok idején megnyílik, és a tudatból sok mindent belé lehet söpörni. Megszabadulni bizonyos dolgoktól. Eltemetni őket. Az árok a tudatalattiba üríti a tartalmát, de az olykor, álmunkban megbolydul, és visszafurakodik.

 


péntek, október 11, 2013 Posztolta Csacc96 14:03

 

Ha valaki megbánja, amit tett, az is jobb a semminél, de semmilyen utólagos megbánás nem teheti jóvá, ha az embernek öröme volt a pusztításban.

 


csütörtök, október 10, 2013 Posztolta Csacc96 15:54

 

Az ősz a kedvenc évszakom. Szeretem, amikor a levelek vörösbe és narancsba fordulnak. Gyönyörű látványt nyújtanak a holdfényben, és elképesztő változáson esnek át. A tavaszi és a nyári zöldellés csak árnyéka a fák igazi valójának, ez a buja színvilág igazi csoda, és minden áldott évben bekövetkezik, amikor az éjszakák egyre hidegebbek lesznek. Mintha ezekkel a tüzes színekkel kárpótolnák, hogy eltűnik a meleg.

 


csütörtök, október 10, 2013 Posztolta Csacc96 15:24

 

Mindenki szeret játszani. Aki nem játszik, nem is ember.

 


csütörtök, október 10, 2013 Posztolta Csacc96 15:04

 

Ez a legkülönösebb az emberben... a fontos szavak csak akkor jönnek a nyelvére, amikor már nem tudja őket kimondani.