Csonka vers :)

Idézetek, zenék, hírek és életem kulisszái

 

Üdv kedves idegen! Térképet nem adhatok, viszont egy tanácsot igen, mosolyogva indulj neki. :)

Amit a blogról tudni kell, hogy 2012. február 6. jött létre és minden ami benne van számomra nagyon értékes. Többnyire idézeteket, videókat, híreket és életem apró mozzanatait olvashatjátok itt. Amit pedig rólam tudni kell, Csabának hívnak és 1996. tavaszán láttam meg a napvilágot és eléggé introvertált személyiség vagyok. Pár éve önkénteskedek a Vöröskeresztnél és az a hobbim is illetve a blogolás, filmezés és olvasás. Remélem, ha már erre látogattál akkor tetszik is a blog és szivesen olvasod minden egyes bejegyzésem.

 

Nap képe:

 

 

Kövess... ♥:

kedd, január 29, 2013 Posztolta Csacc96 14:16

Az élet csodaszép, ezer dolgot rejteget. Találd meg benne a legboldogabb perceket.

 Elmúlt a gyerekkor mikor még hittek bennem, elmúlt hogy őszintén mondtam minden rendben.

 


kedd, január 29, 2013 Posztolta Csacc96 12:24

 

Miután minden véleményt meghallgattunk, és minden nézőpontot megvizsgáltunk, végre megtalálod, amit kerestél: az igazságot.

 


vasárnap, január 27, 2013 Posztolta Csacc96 19:51


- Mit keres?- Egy életen át tartó pillanatot.

vasárnap, január 27, 2013 Posztolta Csacc96 19:43

 

Az idézetek kifejezik minden érzésedet.. néha lehangol,néha pedig erősebbé tesz!

 


szombat, január 26, 2013 Posztolta Csacc96 23:45

Az életben jönnek-mennek a dolgok, és nem tegnap vagy holnap kell boldognak lenni, hanem ma.

 


Ha van valami, ami állandó ebben a világban, az a zene ereje.

 

 


 

Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni.

 


Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :D

 


Nem buktam el csak találtam 10 000 utat, ami nem járható.

 


Engem is mindig aranyos kedvűnek ismertek, de csak az én jó Istenem tudná megmondani, mennyi éjszakai sírásba kerül az,hogy nappal nevessen az ember szeme.

 


Tudod mi a szívás? Nézni, ahogy a kedves, törődő embereket átvágják, és nézni, ahogy a seggfejek pedig mindent megkapnak, amit csak akarnak!

 

 


Ideális barátnő akivel tudsz úgy hülyéskedni, mintha a barátod lenne.

 

 

szombat, január 26, 2013 Posztolta Csacc96 22:48

 

Köszönöm az értékelést :)


szombat, január 26, 2013 Posztolta Csacc96 22:40

 

Iskolások a színházba

 

Ma ismét kibontakoztattuk a kórussal a tehetségünket mégpedig az idei maturánduszon ami ma délután zajlott le. Az egész ünnepség számunkra 16:30-kor kezdődőtt mikor beléptünk a Tamási Áron színház ajtaján. Ahoz képest, hogy mennyit nyüsgölödtünk előtte és szaladtunk az öltőzötöl elkezdve a kijáratig egész jók voltunk azt hiszem. A főszereplők azonban nem mi voltunk, hiszen az előadás fénypontjai az idei XII.F és XII.G osztály volt. Az előadás 18:00 órakór vette kezdetét és egy tánc csapat nyitótta meg az egészet, amiben egy régi osztálytársam is benne van mint tag. Ezt követve jöttek az F-esek és utánna természetesen a Református Kollégium Kórusa azaz mi :D. Végén pedig a G-sek illetve a szalagavató és az idei maturándusz király illetve királynő megválasztása. Nagyon tetszet nekem mindkét előadás bár az F-esekét csak félig láttam. Mikor minden lejárt beültünk a Bástya vendéglőbe a kórussal bár csak a mi osztályunkból voltak ott a tagok meg a tanárnő. Két órán át pedig pizzásztunk és beszélgettünk. Haza fele jövet pedig Abival és Csájnával azt beszéltük, hogy jövőben mi szervezzük a maturánduszt és muszáj, hogy sikert arassunk a szervezésünkel. De én úgy gondolom a siker két év múlva fog nekünk jönni, mikor majd mi állunk ott a szinpadon és adjuk elő a produkciónkat. Na de visszatérve a jelenbe és a mai napra, ha megkapom a képeket vagy videókat esetleg a mai napról biztosan fogok feltölteni egy párat, hogy tudjátok meg ti is a REFISNEK LENNI JÓ ÉS DIÁKOK IS KÉPESEK KIHOZNI MAGUKBÓL A LEGJOBBAT. Evel búcsúznék is és mindenkinek további kellemes estét. :)

 

szombat, január 26, 2013 Posztolta Csacc96 14:15

 

Van úgy, hogy elfelejtem, hol is az a kurva határ, és olyasmiket mondok, amit nem kéne...

 


szombat, január 26, 2013 Posztolta Csacc96 14:03

 

szombat, január 26, 2013 Posztolta Csacc96 14:01

 

És tudom, hogy egy nap ezek régi történetek lesznek, a fotóink régi fényképekké válnak, és mindannyian szülők leszünk. De pontosan most, ezek a pillanatok nem régi történetek. Most történnek meg. Ez a jelen.

 


szombat, január 26, 2013 Posztolta Csacc96 13:45

 

Azt képzelni, hogy mi lenne ha hirtelen felébredtél volna és az egész életed egy álom lett volna, és tulajdonképpen egy teljesen más emberként élnél egy más világban.

 


péntek, január 25, 2013 Posztolta Csacc96 23:37

 

Egyszer eljön majd a nap, mikor egy rövid perc alatt elhagyom a széttört álmokat.

 


péntek, január 25, 2013 Posztolta Csacc96 23:31

 

Csak az tud élni, ki mindig nevet. Kiből tisztán csordul ki a szeretet, ki az élet göröngyös útján győztesen robog. Csak az tud élni: Ki mindig mosolyog!

 


Évekig építheted a jó híredet, de másodpercek alatt tönkre mehet. Pár rossz döntés, és a mennyből a pokolba zuhansz.

 


Bármilyen jól tervezel, bármilyen fantasztikusan is játszod a szereped, az élet minden alkalommal legyőz. De ezt vállalni kell és ugyanúgy előre tekinteni, mert a jövő kiismerhetetlen, és ha az ember egy kicsit bele tud pillantani, akkor meg is változtathatja. Azokkal az apró változásokkal pedig akár az egész sorsunkat is fölülírhatjuk. Feltéve, hogy a sors nem ügyel arra, hogy valamire ne gondolj. Akárkit bevonhatsz a sorsod játékába, mindig lesz egy, aki tönkre akarja majd tenni. De nem szabad megijedni, tovább kell próbálkozni és megtalálni a módját annak, hogy ismét te irányítsd a játszmát. Nincs mitől félni, ha eljön az ideje, megnyugvással töltenek majd el azok a napok, órák, percek, amikor jól alakult a sorsunk. Még akkor is, ha később minden összeomlott körülöttünk.

 


A legtöbb ember nem látszik hülyének, míg ki nem nyitja a száját.

 


Nem izgat az, hogy mi lesz holnap, csak a pillanat az, ami kifordíthat. Létezem, és élvezem, így szép.

 


Az, aki voltam egy fényképről néz vissza rám, és nem hasonlít már, múlt és jelen...

 


Néha megijedek, mennyi érzelmet tud kihozni belőlem egy zene.

 

péntek, január 25, 2013 Posztolta Csacc96 22:35

 

Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.

 


péntek, január 25, 2013 Posztolta Csacc96 15:18

 

Megöregedni pofonegyszerű. Csak jó sokáig kell élni hozzá.

 


Ha szereted magad, meglepődve tapasztalod, hogy a többiek is szeretnek. Senki sem szereti azt, aki még önmagát sem képes szeretni. Ha te magad képtelen vagy szeretni magadat, ugyan kitől várhatnád el, hogy megpróbálkozzon ezzel? És aki nem szereti magát, az nem maradhat semleges sem. Ne feledd, az életben nem létezik semlegesség! Ha valaki nem szereti magát, az biztosan gyűlöli magát - az élet nem ismeri a semlegességet. Az életben mindig választani kell. Ha nem szeretsz, akkor nem maradhatsz egyszerűen ebben a szeretet nélküli állapotban. Nem. Akkor gyűlölnöd kell! Aki pedig gyűlöli magát, az rombolni fog. Önpusztító lesz. Aki gyűlöli magát, az mindenki mást is gyűlölni fog - dühös lesz és erőszakos, szüntelen haragban mindenkivel. Aki gyűlöli magát, hogyan is remélhetné, hogy a többiek szeressék?

 


 

Az élet olyan mint egy zongora , hogy végül mit hozol ki belőle ? attól függ hogy hogyan játszod. :)

 


Az életben nem lehet mindennek megfelelni, és mindenkivel jóban lenni, de az sem jó, ha mindig álmainkban próbáljuk megközelíteni azokat, akik fontosak nekünk.

 


A tél ölelésében tudja meg az ember, hogy lelke mélyén a nyár soha nem múlik el.

 


NÉHA AZÉRT | jó egyedül lenni, mert akkor nem bánthat minket senki.

 

péntek, január 25, 2013 Posztolta Csacc96 14:12

 

1 hónaposak lettünk... ♥

 

 

"Amit másokban szeretünk, az nem ők maguk. Az emberek csakis azoknál a kapcsolatoknál fogva becsesek nekünk, amelyek hozzánk fűzik őket. Ezek a kapcsolatok változnak az élet folyamán, s velük együtt érzelmeink is megváltoznak."


ENGEM NEM ÉRDEKEL | hogy áll a hajad, mennyire vagy nyúzott,

hogy milyennek

látnak mások, milyen hibáid vannak... én mindenhogy szeretlek!!


A jövő itt van. Csak még nem terjedt el eléggé.

 

péntek, január 25, 2013 Posztolta Csacc96 14:04

 

KOS - A tűz jegye; e jegy szülöttjei gyorsan tanulnak és cselekszenek, de a türelmetlenség hátráltathatja vagy megakadályozhatja előbbre jutásukat. A Kos jószívű és adakozó. A mondás: "Bajban mutatkozik meg a barát", illik a Kosra, aki szívesen megajándékozza barátját, otthonát is átengedi neki.

BIKA - A munkában felelősségteljes, kapcsolataiban hűséges. Bika gyakran átvállalja mások terheit, de hatalmába kerítheti szeretett személy birtoklásának vágya, a féltékenység, s túlzásba vihet a gondoskodást. A türelem és a megértés készséges baráttá teszi. A Bika érzelmi és anyagi biztonságot nyújthat másoknak.

IKREK - A jegy szülöttje akkor is nyugodt és higgadt marad, amikor mások pánikba esnek. Rendszeretete kivételes, így nem csoda, ha fellángolnak az indulatok, amikor a dolgok nem az Ikreknek kedvezően alakulnak. A túl közel állók szenvedhetnek ettől. Az állandó elfoglaltság fontos a tehetséges Ikrek számára. Az elégedett Ikrek elbűvölők és szellemesek.

RÁK - A különös és összetett Rák eleme a víz. Érzékeny lelke társra és otthonra vágyik. Ha nyugtalan vagy aggódik, hajlamos a tépelődésre. Társaságban visszahúzódó, gyakran akaratlanul is elrejti valódi jellemét.

OROSZLÁN - Az Oroszlán kiváló vezető. szeret a többieknél hangosabban beszélni. Ha érdekli egy téma vagy egy terv. előtör leleményessége. Nemes é büszke, elmélkedésre hajlamos. Jegye a tűz. Szereti a természetet - és a másik nemet-, szívesen tesz kirándulást a szabadban vagy úszik az óceánban.

SZŰZ - A jegy szülöttjei aprólékosnak, maximalistának nevezik még legközelebbi barátaik is. Nem kedvelik az érzelgős ölelkezéseget, inkább távolságot tartanak, amíg ki nem szimatolják a hibákat és a hiányosságokat. Ha a Szűz karakter valakit elfogad, annak hű barátja, önzetlen segítője.

MÉRLEG - E jegy szülöttje számára legfontosabb az igazságosság. Szívesen jár mások kedvében, örül szerettei elismerésének. Társasági lény, érdeklik a világ eseményei és baráti körének történései, ám ha vitába keveredik, gyakran elragadja a hév, amit később megbán.

SKORPIÓ - Az akaratok csatájában a Skorpió nagy harcos. Az intuíció éppúgy jellemzi, mint a rendkívüli igazságérzet. Becsületes ember és jó barát. Erős érzelmei hajlamos mások birtoklásának.

NYILAS - A természet miden teremténye közel áll a tűz jegy e szülöttjéhez, aki szereti a szabadságot, a tágas tereket és a felfedezést. A barátságos Nyilas örömét leli az eszmékben, az eseményekben és az embereknek.  Keresetlen, szereti a vidámságot, biztos erkölcsi érzékkel rendelkezik, és törődik másokkal. Kiváló vezetői tulajdonságai vannak.

BAK - A fegyelmezett és türelmes Bak felvállalja a kihívásokat, jó a humorérzéke, és szereti az intellektuális dolgokat. Közismerten jószívű, hűséges, és óvatosan bánik a pénzzel. Mivel szereti a szépet és nagyszerűen intézi az ügyeket, minden esélye megvan arra, hogy a csúcsra jusson.

VÍZÖNTŐ - A jegy szülöttje igyekszik másoktól különbözni, jó a humorérzéke, nagyszerű mesélő. Intellektuális hajlama háttérbe szoríthat más területeket, ám mivel szereti az új eszméket és elgondolásokat, nem habozik a világ tudtára hozni őket.

HALAK - A jegy szülöttje érzékeny, ezért lelkes szerelmes és barát. Olykor erőtlen és határozatlan, de ha megmakacsolja magát, sem érvelés, sem logika nem hat rá.  Ha szerelmes, hibátlannak látja kedvesét, és kész feláldozni magát érte.

 

csütörtök, január 24, 2013 Posztolta Csacc96 21:12

 

csütörtök, január 24, 2013 Posztolta Csacc96 21:10

 

Csak agyalok, hogy vajon mikor kezdtem el üzeneteket írni..amiket sosem küldtem el?

 


csütörtök, január 24, 2013 Posztolta Csacc96 21:07

 

Legyél hálás a rossz dolgokért az életben. Amiért felnyitják a szemed, hogy észrevedd a jó dolgokat, amikre eddig nem figyeltél.

 


csütörtök, január 24, 2013 Posztolta Csacc96 21:02

 

Az oka annak, hogy az emberek annyira nehezen lesznek boldogok, az az, hogy mindig jobbnak fogják látni a  múltat, mint volt, rosszabbnak a jelent, mint amilyen, és a jövőt kevésbé meghatározottnak, mint amilyen lesz.

 


csütörtök, január 24, 2013 Posztolta Csacc96 20:00

 

Egy nap egy férfi leugrott a Golden Gate hídról.
Amikor az eset után a rendőrség elment átkutatni a férfi házát, találtak egy kis lapot, rajta a következővel:
"Ma el fogok sétálni a hídhoz. Hogyha valaki is rám mosolyog, nem fogok leugrani."
Most már figyelek arra, hogy mindenkire mosolyogjak.

 


szerda, január 23, 2013 Posztolta Csacc96 20:54

 

Ma délután elkezdtük a vöröskereszten az elsősegély tanfolyamot és igaz, hogy a kezdetbeli felmérésnél az eredményem 7-s lett, de már ma is sokat tanultam.

 

Jelenleg pedig a fókuszt nézem és még most csinálom az angol házit is. Eddig nem volt időm nagyon tanulni illetve házit írni, mert ma voltam kórus próbán és ha minden igaz matur gálán is ott leszek és én is énekelek. A számot még persze nem tudom valami jól na de szombatig lesz még időm megtanulni. Most megyek filmet nézni és mindenkinek nagyon kellemes estét és ne haragudjatok, hogy egyre ritkábban rakok most idézetet csak változtatni szeretnék a blogon és ezért rakok kevesebb idézetet és több napló szerű bejegyzést. Remélem nincs harag :) Sziasztok !!!

 

Mára evel búcsúznék, ez az a zeneszám amit szombaton fogunk énekelni a kórussal.


szerda, január 23, 2013 Posztolta Csacc96 20:15

 

Tudom, hogy csak jövő hónap de ezt muszáj, hogy felrakjam...

 

Ezt az embert ma egy lány fotózta le, aki vásárolt valentines üdvözlőlapot. Amikor észrevette, érdekesnek találta, mert elég idősnek nézett ki, így megkérdezte tőle: Vesz egy szerelmes üdvözlőlapot a feleségének?
És mondta: A feleségem meghalt 3 évvel ezelőtt, rákos volt, de még mindig veszek neki rózsát és egy kártyát, és elviszem neki a sírkőre hogy bebizonyítsam, hogy ő volt nekem a egyetlen nő a szívembe. ♥

 


kedd, január 22, 2013 Posztolta Csacc96 21:22

 

Megújult a Biográfia menüpont :) Mára evel búcsúznék és további kellemes estét mindenkinek !!! Jó éjszakát :D